Як обрати пластикові вікна

Корисне

Written by:

Раніше, вікна з металопластику вважалися новинкою на ринку, зараз це один із найбільш затребуваних варіантів скління. Металопластикові віконні конструкції досить швидко набрали популярності у власників квартир, приватних будинків, завдяки доступності та чудовим якісним характеристикам. ПВХ вікна масово встановлюють в офісних будівлях, державних установах.


Сервіс метолапластикових систем від remont-Okon-Dverei – це висока якість матеріалів, досвідчені майстри та гарантія на роботи. Як і будь-який виріб, металопластикові вікна мають властивість відрізнятися не тільки за виглядом, але і за загальним станом профілю, склопакетів.


Відштовхуючись від цього, у багатьох покупців виникає запитання: як правильно обрати віконну конструкцію, який профіль і тип склопакета найкраще підійде для встановлення в квартирі або заміському будинку. Щоб не помилитися у виборі та відповідно у придбанні, важливо знати основні властивості та характеристики продукції. З’ясувати для якого приміщення призначатиметься віконна конструкція. Адже, вікна з ПВХ встановлюють не тільки у житлових будинках, але й цехи, офіси, склади також потребують сучасного скління та правильного підходу.

Класифікація профільної системи


Якісний металопластиковий профіль виготовляються на заводах за встановленими стандартами якості. ПВХ вироби можуть відрізнятися за товщиною стінок. Виробники виділяють три основні групи:

  • Клас А
  • Клас В
  • Клас С

Профіль класу А мають товщину внутрішньої стінки від 2,4 мм, зовнішня стінка від 2,7 мм. Такий профільний клас підходить для встановлення у багатоповерхівках.


Вироби класу В монтуються у приміщеннях з мінімальним механічним навантаженням та опаленням, оскільки вони виготовлені із зовнішніми стінками не менше 2,4 мм, а внутрішні стінки – від 2 мм.


Профіль класу С має зовнішні і внутрішні стінки набагато менше розміри, ніж попередні класи. Виріб встановлюють для створок глухого типу у складських приміщеннях.

Як має виглядати якісний профіль


На перший погляд, всі металопластикові конструкції мають однаковий зовнішній вигляд профілів, проте, придивившись, можна виявити неякісний виріб. Співробітники нашого сервісу підготували кілька критеріїв, за якими можна визначити якість профілю:

  • Поверхня виробу повинна бути рівна, без дефектів, а саме: відсутність подряпин, тріщин та вм’ятин.
  • Колір профілю чистий.
  • Рухливі створки повинні плавно відкриватися та закриватися.

Склопакети, їх види


Будова склопакета є досить цікавою і має певну технологію виробництва. Конструкція складається з кількох шарів скла з’єднаних між собою. Внутрішня міжскляна порожнина герметична та заповнена спеціальним газом. По периметру скло встановлюється дистанційна рамка із алюмінію. Така система виробництва створює чудову герметичність всієї конструкції та захищає приміщення від зовнішнього впливу та промерзання.

Виробники виділяють кілька видів склопакетів:

  • Однокамерні.
  • Двокамерні.
  • Трикамерні.

Однокамерні склопакети відносять до холодного типу скління та встановлюють їх у нежитлових приміщеннях, балконах. Дво- трикамерні набагато практичніші, їх відносять до теплого скління. Відповідно конструкції з такими склопакетами чудово підходять для житлових.


Також існують склопакети з протиударним склом (триплекс), антивандальні, енергозберігаючі. Останній вид найбільш затребуваний, оскільки завдяки ньому набагато економніше витрачається опалення та енергоспоживання в будинку.

Як правильно зробити вибір

Товщина скла, це перше, на що варто звертати увагу при виборі віконної системи. Фахівці нашої компанії рекомендують придбати вироби з шириною більше 5 мм. Візуально стан скла має ідеальний, прозорий без усіляких механічних пошкоджень.
Бажаємо вам гарного вибору. Якщо клієнту важко, ми завжди готові допомогти!

Comments are closed.