Що являє собою технологія “розумного будинку”

Корисне

Written by:

Сьогодні все частіше можна почути таке словосполучення, як розумний дім. Зазвичай так називають житловий простір, наповнений високотехнологічними приладами, що спрощують життя. Однак, це далеко не все.

Сьогодні майже кожна квартира чи будинок має велику кількість високотехнологічних пристроїв, починаючи від телевізора та комп’ютера та закінчуючи побутовою технікою сучасних моделей. Однак це ще не робить таке житло гідним носіння звання розумних будинків, тому що для цього не вистачає одного дуже важливого моменту. У розумному будинку саме житло є високотехнологічним середовищем, в якому всі прилади та інші електронні засоби об’єднані в єдину систему і в змозі забезпечити людині безпрецедентний рівень комфорту. Тобто стільки компонентів розумного будинку не було в житлі, якщо вони не об’єднані в єдину систему, то розумним будинком це називатися не може.

Таким чином, подібні житла проектуються ще на стадії будівництва, оскільки інженерні та комунікаційні мережі також є частинами розумного будинку і повинні бути проведені і розташовані відповідним чином. І, звичайно ж, все це коштує вельми і вельми чималих грошей, так що дозволити собі мати повноцінний розумний будинок може далеко не кожен наш співвітчизник.

Comments are closed.